När man pratar om förstoppning symtom är det förvånande hur symtomen varierar mellan olika människor

Vi vet alla hur det är när något inte är som det ska, eller hur?

Om du skulle fråga andra hur det kändes att inte vara sitt vanliga jag, skulle du nog få ganska olika svar. Du vet vad som är normalt för dig själv, men vi är alla olika. När det gäller förstoppning varierar symtomen, och kan yttra sig som magsmärta, "ballongmage", sjukdomskänsla eller tappad aptit.

Men om du inte går på toaletten så ofta som du brukar, om du måste ta i (krysta) eller har svårt för att tömma tarmen, kan detta vara förstoppning.

Oftast är förstoppning inget att oroa sig för och kroppen går tillbaka till sin normala rytm inom några dagar, men ibland kan tarmarna kanske behöva lite hjälp.

Kronisk förstoppning

Om du lider av kronisk förstoppning - förstoppning som har pågått i mer än en vecka eller som kommer tillbaka efter behandling - prata med din läkare eller apotekspersonal.

Lid inte i tystnad – hitta din lösning i vårt produktsortiment och prova våra livsstilråd som kan hjälpa dig att undvika att drabbas igen.

I mycket få fall kan förstoppning vara ett symtom på en obstruktion (hinder) någonstans, så om du har ont i magen eller blod eller slem i avföringen, kontakta genast din läkare.

Orsaker till förstoppning

Förstoppning är ett vanligt problem med en rad av möjliga orsaker

Läs mer

Tips för att undvika förstoppning

Vill du hålla din mage i trim? Här är några tips

Läs mer